• Standaard

Nieuws

 • CORONA UPDATE

    CORONA UPDATE Beste gasten, Wij houden ons aan de richtlijnen die o...

  Lees meer
 • Gezond en fit de zomer in. Geef je op voor nieuwe info ochtenden.

  Start ook in april !!

  Lees meer
 • Zaterdag ochtend 3 januari info ochtend

  Laatste kans

  Lees meer
Meer nieuws

Verhaal van een van onze deelnemers

Al jaren kampte ik met flinke overgewicht en heb ik al verschillende dingen geprobeerd, zelf op mijn eten letten, via een diëtist, magneetpuntjes in mijn oren en ook via een andere sportschool.

Bij de meeste methodes viel ik wel af maar toch kwam ik weer terug op mijn “oude”gewicht of zelfs iets zwaarder. Zo gingen de jaren voorbij. In mijn privé leven was het ook niet heel makkelijk en had ik niet de motivatie en energie om weer te beginnen.

Op facebook kwam ik op een gegeven moment een advertentie tegen van Obese-Centrum Nederland, hmmm dat spreekt me aan, toch maar even bewaren.

Met volleybal kreeg ik steeds meer last van mijn overgewicht en ik durfde al helemaal niet meer op de weegschaal staan.

Door een blessure (aan mijn pink) kon ik tijdelijk niet meer volleyballen en kwam er een keerpunt en moest ik aan mijzelf denken. Ik heb mijn stoute schoenen aangetrokken en me opgegeven voor de informatie avond. 12 weken in groepsverband afvallen en je levensstijl veranderen.

In februari was de informatie avond en de enthousiasme van Raymonde v.d. Bas heeft me over de streep geholpen en heb ik mijn 1e stap gezet naar een nieuwe levensfase.

 

Na een kennismakingsgesprek begon op 13 maart mijn nieuwe leven. De weegschaal gaf ook echt aan dat het nodig was....

We hadden een leuke groep. We kwamen 1x per week bij elkaar en de ene week gingen we allerlei sporten “uitproberen”. Deze sporten kon je in de sportschool uitvoeren, zoals Fitbal, Virtual Power, steps enz. De andere week kregen we informatie over allerlei zaken die te maken hebben met voeding, goede/slechte koolhydraten, stress en nog meer dingen. Ik ging 2x in de week sporten in de sportschool en deed eigenlijk altijd mee aan een groepsles, die apparaten is niets voor mij. En elke dag moest ik aan mijn 10.000 stappen komen. De 3e keer sporten deed ik vaak iets van zwemmen, wandelen, fietsen of nog een keertje extra sporten bij ZIN.

 

Elke week kreeg ik een menu's voor de hele week. In het begin is het wel lastig met de boodschappen ook omdat ik 2 kinderen heb die moeilijke eters zijn.

De eerste week verliep goed en was ik al 1 kilo afgevallen.

De menu's zijn erg afwisselend, makkelijk te bereiden en niet onbelangrijk erg lekker.

Daardoor was het makkelijk vol te houden.

Mijn gewicht en vet % ging steeds maar omlaag. En na 12 weken was ik maar liefst 11 kilo afgevallen. Maar hoe nu verder, ik ken mezelf nu wel een beetje en was bang om weer in mijn oude patroon te gaan vallen en ik wilde nog meer kilo's eraf. Ik wilde onder de magische getal terecht komen. Samen met Nicolette Alphenaar zijn we een 12 weken traject ingestapt. Elke week wegen en de menu's van Body Support moesten mij verder helpen.

En dat lukte. Tijdens de zomervakantie was het toch wel spannend, kom ik niet te veel aan....

Gelukkig, ik bleef stabiel. Een paar weken voordat mijn 12 weken voorbij waren heb ik het magische getal bereikt. YES.

 

In de 24 weken dat ik hard heb moeten werken samen met ZIN en Body Support ben ik maar liefst ruim 20 kilo kwijtgeraakt.

 

Ik ben erg trots op mezelf wat ik heb bereikt en ik merk in alles dat ik een stuk beter in mijn vel zit. Met volleybal merk ik het ook, ik kom nu weer makkelijker boven het net uit.

 

Ik weet dat ik levenslang heb en ik vind dat ik er nog niet ben, maar ik kom er wel. En als het nodig is samen met ZIN van bewegen.

 

Ja dit traject heeft goed voor mij gewerkt. Samen met Raymonde en Nicolette en de rest van ZIN.

 

Patricia Aronson

Nieuws

 • CORONA UPDATE

    CORONA UPDATE Beste gasten, Wij houden ons aan de richtlijnen die o...

  Lees meer
 • Gezond en fit de zomer in. Geef je op voor nieuwe info ochtenden.

  Start ook in april !!

  Lees meer
 • Zaterdag ochtend 3 januari info ochtend

  Laatste kans

  Lees meer
Meer nieuws
 • "Hoe was ik voor ik begon met het Obese programma: moe, veel te zwaar, weinig zelfvertrouwen & onzeker. "

  Jeanette, Ambtenaar, 53
 • "Ik voel me nu super, ben veel fitter en mijn gewicht blijft ook constant nu."

  Mireille, Administratief Medewerkster